COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 10.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. aпостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1101 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 379 лица, од којих је 46 млађе, 221 средње и 112 старије животне доби. Ради се о 219 лица мушког и 160 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину осморо лица је из Бања Луке, педесет двоје из Бијељине, двадесет двоје из Требиња, двадесеторо из Зворника, шеснаесторо из Прњавора, по четрнаесторо из Кнежева и Лакташа, тринаесторо из Приједора, десеторо из Козарске Дубице, деветоро из Мркоњић Града, по осморо из Добоја и Котор Вароши, по шесторо из Градишке и Теслића, по петоро из Дервенте, Српца, Сребренице и Челинца, по четворо из Брода, Сокоца и Угљевика, по троје из Вишеграда, Лопара, Мoдриче, Рудог, Фоче и Шамца, по двоје из Костајнице, Братунца,  Нoвог Града, Осмака, Рогатице, Шековића и Шипова, те по једно из Власенице, Гацка, Језера, Калиновика, Милића, Нoвог Горажда, Пала, Рибника и Трнова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 18 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о дванаесторо лица мушког и шесторо женског пола, старије и средње животне доби, од којих је троје из Градишке, по двоје из Бијељине, Требиња и Бања Луке, те по једно из Невесиња, Костајнице, Приједора, Теслића, Петрова, Добоја, Фоче, Козарске Дубице и Лакташа.

До сада је у Републици Српској потврђено 32925 случајева вируса корона, а преминуло је 1307* лицa, код којих је потврђен тест на  вирус корона.
У Републици Српској, од  вируса корона, до сада се опоравило 18667 лица, а тестирано је 146542.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1119, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 392, а у oпштим болницама  727.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12416 лица, а надзор је завршен код 103282.

*Напомена: Дана 9. 12.2020. године, накнадно је пријављено 10 смртних случајева, који су се десили у претходних неколико дана (осморо лица из Приједора и по једно из Новог Града и Градишке).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.