Uspješno izvedena pokazna vježba „Jahorina 2020”

Juče je na Jahorini, na šestosjedu Ogorjelica, u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina, uz učešće pripadnika jedinice Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske za spasavanje sa visina, uspješno izvedena pokazna vježba spasavanja „Jahorina 2020” koja je obuhvatala evakuaciju skijaša, turista sa žičare a sve u cilju provjere osposobljenosti učesnika i opreme u kriznim situacijama.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Milan Novitović, je istakao da je Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske uvijek spremna pružiti podršku Olimpijskom centru za vrijeme zimske turističke sezone.

„Naši timovi koji nisu aktivni u procesu deminiranja u zimskom periodu biće angažovani za hitno medicinsko zbrinjavanje na planini, a za sada će biti dostupna dva tima. Ako bude potrebe za više, Republička uprava stoji na raspolaganju”, naveo je Novitović i dodao da svi moraju imati razumijevanje za medicinsko osoblje u Bolnici “Srbija” i domovima zdravlja koje ne može biti angažovano u ovakvim zadacima zbog virusa korona.

Prema riječima gospodina Novitovića, korona je nešto što je prioritet svih institucija u Srpskoj, ali je Republička uprava sa svojim kapacitetima tu da pruži podršku svim skijašima i onima koji budu koristili prostor i staze Olimpijskog centra kako bi se osjećali sigurno i bezbjedno.