Успјешно изведена показна вјежба „Јахорина 2020”

Јуче је на Јахорини, на шестосједу Огорјелица, у организацији Олимпијског центра Јахорина, уз учешће припадника јединице Републичке управе цивилне заштите Републике Српске за спасавање са висина, успјешно изведена показна вјежба спасавања „Јахорина 2020” која је обухватала евакуацију скијаша, туриста са жичаре а све у циљу провјере оспособљености учесника и опреме у кризним ситуацијама.

Директор Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, Милан Новитовић, је истакао да је Републичка управа цивилне заштите Републике Српске увијек спремна пружити подршку Олимпијском центру за вријеме зимске туристичке сезоне.

„Наши тимови који нису активни у процесу деминирања у зимском периоду биће ангажовани за хитно медицинско збрињавање на планини, а за сада ће бити доступна два тима. Ако буде потребе за више, Републичка управа стоји на располагању”, навео је Новитовић и додао да сви морају имати разумијевање за медицинско особље у Болници “Србија” и домовима здравља које не може бити ангажовано у оваквим задацима због вируса корона.

Према ријечима господина Новитовића, корона је нешто што је приоритет свих институција у Српској, али је Републичка управа са својим капацитетима ту да пружи подршку свим скијашима и онима који буду користили простор и стазе Олимпијског центра како би се осјећали сигурно и безбједно.