COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 2.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1058 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 349 лица, од којих је 56 млађе, 213 средње и 80 старије животне доби. Ради се о 168 лица мушког и 181 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесеторо лица је из Бања Луке, педесет једно из Бијељине, тридесет једно из Требиња, седамнаесторо из Теслића, по дванаесторо из Зворника, Модриче и Невесиња, једанаесторо из Прњавора, десеторо из Дервенте, по осморо из Вишеграда, Добоја, Лакташа и Шамца, по шесторо из Градишле, Приједора, Српца и Хан Пијеска, по петоро из Гацка и Мркоњић Града, по четворо из Братунца, Козарске Дубице, Котор Вароши, Сокоца, Угљевика, Фоче и Шипова, по троје из Новог Града, Пала и Рибника, по двоје из Берковића, Брода, Власенице, Лопара, Милића, Осмака и Рудог, те по једно из Источног Новог Сарајева, Костајнице, Новог Горажда, Чајнича, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 21 смртни случај, код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о дванаесторо лица мушког и деветоро женског пола, старије животне доби, од којих је по двоје из Бијељине, Добоја и Бања Луке, те по једно из Шамца, Модриче, Рудог, Градишке, Козарске Дубице, Приједора, Угљевика, Лопара, Гацка, Невесиња, Прњавора, Српца, Зворника, Лакташа и Челинца.

До сада је у Републици Српској потврђено 30636 случајева вируса корона, а преминуло је 1089 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 15563 лица, а тестирано је 134424.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1134, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 436, а у oпштим болницама  698.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 13107 лица, а надзор је завршен код 95638.

Опширније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.