COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 19.11.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 997 laboratorijskih uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 384, od kojih je 38 mlađe, 237 srednje i 109 starije životne dobi. Radi se o 218 lica muškog i 166 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta devedeset osmoro lica je iz Banja Luke, četrdeset osmoro iz Trebinja, trideset dvoje iz Bijeljine, dvadeset jedno iz Doboja, osamnaestoro iz Teslića, sedamnaestoro iz Laktaša, petnaestoro iz Prnjavora, dvanaestoro iz Kotor Varoši, jedanaestoro iz Mrkonjić Grada, desetoro iz Bileće, devetoro iz Zvornika, osmoro iz Modriče, po šestoro iz Gradiške, Dervente, Lopara, Sokoca, Foče i Šekovića, po petoro iz Ljubinja i Prijedora, po četvoro iz Broda i Ribnika, po troje iz Bratunca, Novog Goražda, Srebrenice i Čelinca, po dvoje iz Rudog, Ugljevika, Šamca i Šipova, te po jedno iz Višegrada, Vukosavlja, Gacka, Kneževa, Kozarske Dubice, Krupe na Uni, Milića, Nevesinja, Novog Grada, Pala i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 27 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o jedanaestoro lica ženskog i šesnaestoro muškog pola, srednje i starije životne dobi, od kojih je petoro iz Banja Luke, četvoro iz Trebinja, po dvoje iz Prijedora i Zvornika, te po jedno iz Kozarske Dubice, Gacka, Doboja, Bijeljine, Ribnika, Gradiške, Kotor Varoši, Prnjavora, Laktaša, Čajniča, Broda, Petrova, Višegrada i Bileće.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 26567 slučajeva virusa korona, a preminulo je 802 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 11474 lica, a testirano je 123943.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1202, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 439, a u opštim bolnicama 763.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 13844 lica, a nadzor je završen kod 85558.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.