COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 19.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 997 лабораторијских узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 384, од којих је 38 млађе, 237 средње и 109 старије животне доби. Ради се о 218 лица мушког и 166 женског пола.


Према мјесту пребивалишта деведесет осморо лица је из Бања Луке, четрдесет осморо из Требиња, тридесет двоје из Бијељине, двадесет једно из Добоја, осамнаесторо из Теслића, седамнаесторо из Лакташа, петнаесторо из Прњавора, дванаесторо из Котор Вароши, једанаесторо из Мркоњић Града, десеторо из Билеће, деветоро из Зворника, осморо из Модриче, по шесторо из Градишке, Дервенте, Лопара, Сокоца, Фоче и Шековића, по петоро из Љубиња и Приједора, по четворо из Брода и Рибника, по троје из Братунца, Новог Горажда, Сребренице и Челинца, по двоје из Рудог, Угљевика, Шамца и Шипова, те по једно из Вишеграда, Вукосавља, Гацка, Кнежева, Козарске Дубице, Крупе на Уни, Милића, Невесиња, Новог Града, Пала и Српца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 27 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о једанаесторо лица женског и шеснаесторо мушког пола, средње и старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, четворо из Требиња, по двоје из Приједора и Зворника, те по једно из Козарске Дубице, Гацка, Добоја, Бијељине, Рибника, Градишке, Котор Вароши, Прњавора, Лакташа, Чајнича, Брода, Петрова, Вишеграда и Билеће.

До сада је у Републици Српској потврђено 26567 случајева вируса корона, а преминуло је 802 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 11474 лица, а тестирано је 123943.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 1202, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 439, а у oпштим болницама 763.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 13844 лица, а надзор је завршен код 85558.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.