COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 18.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1005 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 365 лица, од којих је 54 млађе, 223 средње и 88 старије животне доби. Ради се о 181 лицу мушког и 184 женског пола.


Према мјесту пребивалишта стотину двоје лица је из Бања Луке, педесет деветоро из Бијељине, тридест четворо из Добоја, двадесет троје из Градишке, двадесет једно из Зворника, једанаесторо из Модриче, по осморо из Пала, Приједора и Требиња, по седморо из Прњавора, Теслића и Шамца, по шесторо из Кнежева, Козарске Дубице и Невесиња, по четворо из Братунца, Источног Новог Сарајева, Мркоњић Града и Шипова, по троје из Билеће, Источне Илиџе, Котор Вароши, Лакташа и Чајнича, по двоје из Власенице, Дервенте, Лопара, Новог Горажда, Петрова, Рудог, Станара и Фоче, те по једно из Берковића, Оштре Луке, Сокоца, Српца и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 26 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о деветоро лица женског и седамнаесторо мушког пола, од којих је шесторо из Бања Луке, троје из Пала, по двоје из Зворника и Српца, те по једно из Добоја, Теслића, Бијељине, Источног Новог Сарајева, Рогатице, Приједора, Прњавора, Модриче, Угљевика, Брода и Шипова.

До сада су у Републици Српској потврђена 26183 случаја вируса корона, а преминуло је 775 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 11002 лица, а тестирано је 122974.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1215, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 445, а у oпштим болницама 770.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 14486 лица, а надзор је завршен код 84321.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.