COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 18.11.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1005 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 365 lica, od kojih je 54 mlađe, 223 srednje i 88 starije životne dobi. Radi se o 181 licu muškog i 184 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta stotinu dvoje lica je iz Banja Luke, pedeset devetoro iz Bijeljine, tridest četvoro iz Doboja, dvadeset troje iz Gradiške, dvadeset jedno iz Zvornika, jedanaestoro iz Modriče, po osmoro iz Pala, Prijedora i Trebinja, po sedmoro iz Prnjavora, Teslića i Šamca, po šestoro iz Kneževa, Kozarske Dubice i Nevesinja, po četvoro iz Bratunca, Istočnog Novog Sarajeva, Mrkonjić Grada i Šipova, po troje iz Bileće, Istočne Ilidže, Kotor Varoši, Laktaša i Čajniča, po dvoje iz Vlasenice, Dervente, Lopara, Novog Goražda, Petrova, Rudog, Stanara i Foče, te po jedno iz Berkovića, Oštre Luke, Sokoca, Srpca i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 26 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o devetoro lica ženskog i sedamnaestoro muškog pola, od kojih je šestoro iz Banja Luke, troje iz Pala, po dvoje iz Zvornika i Srpca, te po jedno iz Doboja, Teslića, Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Rogatice, Prijedora, Prnjavora, Modriče, Ugljevika, Broda i Šipova.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 26183 slučaja virusa korona, a preminulo je 775 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 11002 lica, a testirano je 122974.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1215, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 445, a u opštim bolnicama 770.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 14486 lica, a nadzor je završen kod 84321.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.