COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 14.11.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 1177 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 387 lica, od kojih je 65 mlađe, 237 srednje i 85 starije životne dobi. Radi se o 191 licu muškog i 196 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, po šezdeset petoro lica je iz Banja Luke i Trebinja, šezdeset dvoje iz Bijeljine, dvadesetoro iz Zvornika, sedamnaestoro iz Gradiške, trinaestoro iz Gacka, desetoro iz Kotor Varoši, po devetoro iz Laktaša, Lopara i Prijedora, osmoro iz Milića, po sedmoro iz Sokoca i Foče, po šestoro iz Bileće, Doboja, Prnjavora i Rogatice, po petoro iz Nevesinja, Srpca i Čelinca, po četvoro iz Dervente, Modriče i Pala, po troje iz Kneževa, Ribnika, Ugljevika i Šipova, po dvoje iz Višegrada, Berkovića, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Novog Goražda i Šamca, te po jedno iz Bratunca, Broda, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Jezera, Kozarske Dubice, Petrovca, Rudog, Teslića, Trnova i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 26 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o četvoro lica ženskog i dvadeset dvoje muškog pola, od kojih je jedno lice bilo 42 godine starosti. Sedmoro lica je iz Banja Luke, šestoro iz Prijedora, troje iz Novog Grada, po dvoje iz Bijeljine i Nevesinja, te po jedno iz Šamca, Oštre Luke, Trebinja, Gradiške, Vlasenice i Šekovića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 24969 slučajeva virusa korona, a preminulo je 691 lice, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 10083 lica, a testirano je 119258.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1255, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 450, a u opštim bolnicama 805.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 14671 lice, a nadzor je završen kod 81317.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.