COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 14.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 1177 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 387 лицa, од којих је 65 млађе, 237 средње и 85 старије животне доби. Ради се о 191 лицу мушког и 196 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, по шездесет петоро лица је из Бања Луке и Требиња, шездесет двоје из Бијељине, двадесеторо из Зворника, седамнаесторо из Градишке, тринаесторо из Гацка, десеторо из Котор Вароши, по деветоро из Лакташа, Лопара и Приједора, осморо из Милића, по седморо из Сокоца и Фоче, по шесторо из Билеће, Добоја, Прњавора и Рогатице, по петоро из Невесиња, Српца и Челинца, по четворо из Дервенте, Модриче и Пала, по троје из Кнежева, Рибника, Угљевика и Шипова, по двоје из Вишеграда, Берковића, Мркоњић Града, Новог Града, Новог Горажда и Шамца, те по једно из Братунца, Брода, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Језера, Козарске Дубице, Петровца, Рудог, Теслића, Трнова и Чајнича.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 26 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о четворо лица женског и двадесет двоје мушког пола, од којих је једно лице било 42 године старости. Седморо лица је из Бања Луке, шесторо из Приједора, троје из Новог Града, по двоје из Бијељине и Невесиња, те по једно из Шамца, Оштре Луке, Требиња, Градишке, Власенице и Шековића.

До сада је у Републици Српској потврђено 24969 случајева вируса корона, а преминуло је 691 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 10083 лица, а тестирано је 119258.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1255, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 450, а у oпштим болницама 805.
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 14671 лице, а надзор је завршен код 81317.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.