COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 15.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 822 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 191 лица, од којих је 34 млађе, 120 средње и 37 старије животне доби. Ради се о 100 лица мушког и 91 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет седморо лица је из Бања Луке, двадесет петоро из Бијељине, по четрнаесторо из Приједора и Прњавора, тринаесторо из Градишке, једанаесторо из Пала, седморо из Лакташа, по шесторо из Источне Илиџе и Мркоњић Града, по петоро из Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице и Новог Града, по троје из Српца и Челинца, двоје из Рибника, те по једно из Фоче, Вишеграда, Петровца, Требиња и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 16 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о двоје лица женског и четрнаесторо мушког пола, средње и старије животне доби. По четворо лица је из Бања Луке и Бијељине, по двоје из Источног Новог Сарајева и Приједора, те по једно из Котор Вароши, Требиња, Теслића и Дервенте.

До сада је у Републици Српској потврђено 25160 случајева вируса корона, а преминуло је 707 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 10219 лица, а тестирано је 120070.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1266, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 452, а у oпштим болницама 814.
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 14611 лица, а надзор је завршен код 81689.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.