COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 2.11.2020. godine u 9.00 časova


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 777 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 323 lica, od kojih je 69 mlađe, 205 srednje i 49 starije životne dobi. Radi se o 180 lica muškog i 142 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu dvadeset šestoro lica je iz Banja Luke, pedeset šestoro iz Bijeljine, dvadeset sedmoro iz Istočne Ilidže, dvadeset šestoro iz Zvornika, petnaestoro iz Istočnog Novog Sarajeva, dvanaestoro iz Mrkonjić Grada, desetoro iz Bratunca, osmoro iz Vlasenice, sedmoro iz Laktaša, šestoro iz Srpca, po petoro iz Kotor Varoši i Čelinca, po dvoje iz Doboja, Ribnika, Teslića, Šekovića i Šipova, te po jedno iz Dervente, Milića, Pala, Prijedora, Prnjavora, Rudog, Trnova, Ugljevika, Han Pijeska i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o četiri muškaraca i jednoj ženi srednje i starije životne dobi iz Banja Luke (dvoje), Pala, Istočnog Novog Sarajeva i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 18751 slučaj virusa korona, a preminulo je 430 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 8459 lica, a testirano je 105200.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 790, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 308, a u opštim bolnicama 482.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno 11732 lica, a nadzor je završen kod 70724.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.