COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 1.11.2020. године у 9.00 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 1078 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 582 лица, од којих је 87 млађе, 411 средње и 84 старије животне доби. Ради се о 304 лица мушког и 278 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину педесет шесторо лица је из Бања Луке, шездесет петоро из Требиња, тридесет двоје из Лакташа, по тридесеторо из Градишке и Невесиња, двадесет осморо из Бијељине и Источне Илиџе, двадесет седморо из Источног Новог Сарајева, по двадесет петоро из Пала и Сокоца, двадесеторо из Приједора, једанаесторо из Вишеграда, по десеторо из Билеће и Козарске Дубице, по деветоро из Зворника и Кнежева, осморо из Берковића, по седморо из Трнова и Фоче, по петоро из Гацка, Котор Вароши и Челница, по четворо из Рибника, Хан Пијеска и Чајнича, троје из Прњавора, по двоје из Петровца, Рудог, Српца и Угљевика, те по једно из Добоја, Крупе на Уни, Љубиња, Мркоњић Града, Новог Града, Новог Горажда и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је девет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о четири мушкараца и пет жена средње и старије животне доби из Бања Луке (четворо), Градишке, Вукосавља, Фоче, Требиња и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 18428 случајева вируса корона, а преминуло је 425 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 8416 лица, а тестирано је 104446.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 784, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 311, а у oпштим болницама 473.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 11117 лица, а надзор је завршен код 70625.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.