COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 2.11.2020. године у 9.00 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 777 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 323 лица, од којих је 69 млађе, 205 средње и 49 старије животне доби. Ради се о 180 лица мушког и 142 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину двадесет шесторо лица је из Бања Луке, педесет шесторо из Бијељине, двадесет седморо из Источне Илиџе, двадесет шесторо из Зворника, петнаесторо из Источног Новог Сарајева, дванаесторо из Мркоњић Града, десеторо из Братунца, осморо из Власенице, седморо из Лакташа, шесторо из Српца, по петоро из Котор Вароши и Челинца, по двоје из Добоја, Рибника, Теслића, Шековића и Шипова, те по једно из Дервенте, Милића, Пала, Приједора, Прњавора, Рудог, Трнова, Угљевика, Хан Пијеска и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о четири мушкараца и једној жени средње и старије животне доби из Бања Луке (двоје), Пала, Источног Новог Сарајева и Српца.

До сада је у Републици Српској потврђен 18751 случај вируса корона, а преминуло је 430 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 8459 лица, а тестирано је 105200.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 790, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 308, а у oпштим болницама 482.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно 11732 лица, а надзор је завршен код 70724.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.