COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 30.10.2020. godine u 9.00 časova


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1227 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 648 lica, od kojih je 126 mlađe, 451 srednje i 71 starije životne dobi. Radi se o 338 lica muškog i 310 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu osamdeset devetoro lica je iz Banja Luke, šezdeset sedmoro iz Trebinja, šezdeset jedno iz Bijeljine, trideset dvoje iz Gradiške, po dvadeset sedmoro iz Zvornika i Foče, dvadeset petoro iz Teslića, dvadeset troje iz Doboja, dvadeset jedno iz Prnjavora, šesnaestoro iz Laktaša, petnaestoro iz Bileće, po jedanaestoro iz Bratunca, Mrkonjić Grada i Prijedora, desetoro iz Šipova, po devetoro iz Dervente i Modriče, po osmoro iz Istočnog Novog Srajeva, Lopara i Ugljevika, sedmoro iz Kotor Varoši, po petoro iz Višegrada, Pala, Čelinca i Šekovića, po četvoro iz Nevesinja i Čajniča, po troje iz Istočne Ilidže, Kneževa, Rogatice i Šamca, po dvoje iz Broda, Krupe na Uni i Ribnika, te po jedno iz Vukosavlja, Donjeg Žabara, Milića, Petrova, Rudog, Sokoca i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je devet smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o sedam muškaraca i dvije žene srednje i starije životne dobi iz Prijedora, Krupe na Uni, Novog Grada, Bijeljine, Sokoca, Istočne Ilidže, Banja Luke, Teslića i Doboja.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 17004 slučaja virusa korona, a preminulo je 409 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 8278 lica, a testirano je 101784.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 661, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 250, a u opštim bolnicama 411.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11039 lica, a nadzor je završen kod 69069.

Detaljnije pogledajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.