COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 30.10.2020. године у 9.00 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1227 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 648 лицa, од којих је 126 млађе, 451 средње и 71 старије животне доби. Ради се о 338 лица мушког и 310 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину осамдесет деветоро лица је из Бања Луке, шездесет седморо из Требиња, шездесет једно из Бијељине, тридесет двоје из Градишке, по двадесет седморо из Зворника и Фоче, двадесет петоро из Теслића, двадесет троје из Добоја, двадесет једно из Прњавора, шеснаесторо из Лакташа, петнаесторо из Билеће, по једанаесторо из Братунца, Мркоњић Града и Приједора, десеторо из Шипова, по деветоро из Дервенте и Модриче, по осморо из Источног Новог Срајева, Лопара и Угљевика, седморо из Котор Вароши, по петоро из Вишеграда, Пала, Челинца и Шековића, по четворо из Невесиња и Чајнича, по троје из Источне Илиџе, Кнежева, Рогатице и Шамца, по двоје из Брода, Крупе на Уни и Рибника, те по једно из Вукосавља, Доњег Жабара, Милића, Петрова, Рудог, Сокоца и Сребренице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је девет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о седам мушкараца и двије жене средње и старије животне доби из Приједора, Крупе на Уни, Новог Града, Бијељине, Сокоца, Источне Илиџе, Бања Луке, Теслића и Добоја.

До сада су у Републици Српској потврђена 17004 случаја вируса корона, а преминуло је 409 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 8278 лица, а тестирано је 101784.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 661, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 250, а у oпштим болницама 411.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 11039 лица, а надзор је завршен код 69069.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.