COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 29.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1371 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 649 лица, од којих је 136 млађе, 428 средње и 85 старије животне доби. Ради се о 345 лица мушког и 304 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину осамдесет седморо лица је из Бања Луке, осамдесет двоје из Бијељине, тридесет деветоро из Фоче, тридесет четворо из Теслића, двадесет деветоро из Зворника, двадесеторо из Градишке, деветнаесторо из Приједора, осамнаесторо из Источне Илиџе, по шеснаесторо из Добоја, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице и Невесиња, петнаесторо из Рибника, четрнаесторо из Угљевика, једанаесторо из Српца, по десеторо из Дервенте и Мркоњић Града, деветоро из Модриче, по осморо из Кнежева, Лакташа и Прњавора, по седморо из Гацка и Милића, по шесторо из Требиња и Шамца, по четворо из Лопара, Љубиња и Пала, по троје из Братунца, Оштре Луке и Чајнича, по двоје из Брода, Новог Горажда, Рудог и Челинца, те по једно из Власенице, Језера, Костајнице, Кoтор Вароши и Сребренице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је девет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о пет мушкараца и четири жене средње и старије животне доби из Градишке (двоје), Зворника (двоје), Угљевика, Невесиња, Прњавора, Бања Луке и Источног Новог Сарајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 16356 случајева вируса корона, а преминуло је 400 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 8194 лица, а тестирано је 100581.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 598, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 225, а у oпштим болницама 373.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 9942 лица, а надзор је завршен код 68748.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.