COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 23.10.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1057 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 437 lica, od kojih je 113 mlađe, 273 srednje i 51 starije životne dobi. Radi se o 253 lica muškog i 184 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu dvadeset devetoro lica je iz Banja Luke, šezdeset troje iz Bijeljine, četrdesetoro iz Gradiške, trideset jedno iz Zvornika, tridesetoro iz Trebinja, po dvadesetoro iz Laktaša i Prijedora, šesnaestoro iz Pala, četrnaesto iz Doboja, po jedanaestoro iz Prnjavora, Foče i Šipova, devetoro iz Bileće, sedmoro iz Mrkonjić Grada, po troje iz Kotor Varoši i Ugljevika, po dvoje iz Višegrada i Nevesinja, te po jedno iz Broda, Istočnog Novog Sarajeva, Jezera, Kalinovika, Kozarske Dubice, Lopara, Ljubinja, Novog Goražda, Ribnika, Srpca, Stanara, Teslića, Trnova, Čelinca i Šamca.
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o četiri muškarca i jednoj ženi srednje i starije životne dobi iz Zvornika, Milića i Banja Luke.
 
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 13149 slučajeva virusa korona, a preminulo je 353 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 7720 lica, a testirano je 93835.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 360, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 137, a u opštim bolnicama 223
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6864 lica, a nadzor je završen kod 65743.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.