COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 23.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1057 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 437 лицa, од којих је 113 млађе, 273 средње и 51 старије животне доби. Ради се о 253 лица мушког и 184 женскoг пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину двадесет деветоро лица је из Бања Луке, шездесет троје из Бијељине, четрдесеторо из Градишке, тридесет једно из Зворника, тридесеторо из Требиња, по двадесеторо из Лакташа и Приједора, шеснаесторо из Пала, четрнаесто из Добоја, по једанаесторо из Прњавора, Фоче и Шипова, деветоро из Билеће, седморо из Мркоњић Града, по троје из Котор Вароши и Угљевика, по двоје из Вишеграда и Невесиња, те по једно из Брода, Источног Новог Сарајева, Језера, Калиновика, Козарске Дубице, Лопара, Љубиња, Новог Горажда, Рибника, Српца, Станара, Теслића, Трнова, Челинца и Шамца.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je пет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о четири мушкарца и једној жени средње и старије животне доби из Зворника, Милића и Бања Луке.
 
До сада је у Републици Српској потврђено 13149 случајева вируса корона, а преминуло је 353 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 7720 лица, а тестирано је 93835.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 360, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 137, а у oпштим болницама 223
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6864 лица, а надзор је завршен код 65743.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.