COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 24.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1201 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 582 лица, од којих је 132 млађе, 379 средње и 71 старије животне доби. Ради се о 320 лица мушког и 262 женскoг пола.


Према мјесту пребивалишта, осамдесет двоје лица је из Бања Луке, шездесет троје из Теслића, педесет троје из Бијељине, педесет једно из Зворника, четрдесеторо из Градишке, двадесет деветоро из Источног Сарајева, двадесеторо из Приједора, деветнаесторо из Источне Илиџе, по осамнаесторо из Сокоца и Лакташа, по петнаесторо из Модриче и Српца, четрнаесторо из Фоче, по тринаесторо из Добоја и Пала, дванаесторо из Дервенте, по осморо из Козарске Дубице, Рогатице, Угљевика и Челинца, по седморо из Кнежева, Лопара, Мркоњић Града и Новог Града, шесторо из Хан Пијеска, по петоро из Братунца, Прњавора и Требиња, троје из Власенице, по двоје из Брода, Вишеграда, Источног Старог Града, Котор Вароши, Рибника, Шамца и Шипова, те по једно из Берковића, Крупе на Уни, Милића, Петрова, Сребренице, Станара, Трнова, Чајнича и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je седам смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о три мушкарца и четири жене средње и старије животне доби из Бања Луке, Мркоњић Града, Добоја, Шипова, Бијељине и Источне Илиџе.

До сада је у Републици Српској потврђен 13731 случај вируса корона, а преминуло је 360 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 7812 лица, а тестирано је 95009.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 414, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 170, а у oпштим болницама 244.
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7021 лице, а надзор је завршен код 66531.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.