COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 22.10.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 963 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 387 lica, od kojih je 92 mlađe, 253 srednje i 42 starije životne dobi. Radi se o 196 lica muškog i 191 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu dvadeset sedmoro lica je iz Banja Luke, četrdeset osmoro iz Pala, trideset petoro iz Bijeljine, dvadeset jedno iz Trebinja, šesnaestoro iz Zvornika, petnaestoro iz Teslića, po dvanaestoro iz Gradiške i Foče, jedanaestoro iz Laktaša, desetoro iz Sokoca, po devetoro iz Doboja i Srpca, osmoro iz Bileće, po petoro iz Kozarske Dubice, Lopara i Nevesinja, po četvoro iz Prijedora i Čelinca, po troje iz Ribnika, Milića i Novog Grada, po dvoje iz Istočne Ilidže, Berkovića, Kneževa, Kotor Varoši i Novog Goražda, te po jedno iz Bratunca, Broda, Vlasenice, Istočnog Novog Sarajeva, Krupe na Uni, Modriče, Mrkonjić Grada, Petrova, Prnjavora, Rogatice, Ugljevika i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškarca srednje i starije životne dobi iz Doboja, Banja Luke i Gradiške.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 12712 slučajeva virusa korona, a preminulo je 348 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 7631 lice, a testirano je 92826.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 354, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 125, a u opštim bolnicama 229.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6340 lica, a nadzor je završen kod 65649.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.