COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 21.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 730 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 268 лицa, од којих је  59 млађе, 178 средње и 31 старије животне доби. Ради се о 148 лица мушког и 120 женског пола.



Према мјесту пребивалишта, стотину двадесет једно лице је из Бања Луке, двадесет петоро из Бијељине, двадесеторо из Градишке, деветнаесторо је из Пала, петнаесторо из Приједора, дванаесторо из Лакташа, десеторо из Фоче, седморо из Добоја, петоро из Мркоњић Града, по четворо из Прњавора и Сокоца, по троје из Источне Илиџе, Котор Вароши и Милића, по двоје из Братунца, Зворника и Чајнича, те по једно из Вишеграда, Гацка, Источног Новог Сарајева, Језера, Козарске Дубице, Модриче, Оштре Луке, Петрова, Српца, Требиња и Угљевика.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцу  старије животне доби из Бања Луке и жени средње животне доби из Модриче.
До сада је у Републици Српској потврђено 12325 случајева вируса корона, а преминуло је 345 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 7548 лица, а тестирано је 91892.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 316, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 114, а у oпштим болницама 202.
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5932 лица, а надзор је завршен код 65527.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.