COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 22.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 963 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 387 лицa, од којих је 92 млађе, 253 средње и 42 старије животне доби. Ради се о 196 лица мушког и 191 женскoг пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину двадесет седморо лица је из Бања Луке, четрдесет осморо из Пала, тридесет петоро из Бијељине, двадесет једно из Требиња, шеснаесторо из Зворника, петнаесторо из Теслића, по дванаесторо из Градишке и Фоче, једанаесторо из Лакташа, десеторо из Сокоца, по деветоро из Добоја и Српца, осморо из Билеће, по петоро из Козарске Дубице, Лопара и Невесиња, по четворо из Приједора и Челинца, по троје из Рибника, Милића и Новог Града, по двоје из Источне Илиџе, Берковића, Кнежева, Котор Вароши и Новог Горажда, те по једно из Братунца, Брода, Власенице, Источног Новог Сарајева, Крупе на Уни, Модриче, Мркоњић Града, Петрова, Прњавора, Рогатице, Угљевика и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о три мушкарца средње и старије животне доби из Добоја, Бања Луке и Градишке.

До сада је у Републици Српској потврђено 12712 случајева вируса корона, а преминуло је 348 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 7631 лице, а тестирано је 92826.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 354, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 125, а у oпштим болницама 229.
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6340 лица, а надзор је завршен код 65649.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.