COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 6.9.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 210 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod trideset osmoro lica, od kojih je devetoro mlađe, dvadeset šestoro srednje i troje starije životne dobi. Radi se o 22 lica muškog i 16 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, osamnaestoro lica je iz Banjaluke, četvoro iz Bijeljine, po troje iz Prnjavora i Čelinca, po dvoje iz Prijedora, Trebinja i Foče, te po jedno iz Gacka, Kozarske Dubice, Kotor Varoši i Novog Goražda.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj, kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se muškarcu starije životne dobi iz Rudog.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 7764 slučaja virusa korona, a preminulo je 262 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 4804 lica, a testirano je 67542.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 201, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 59, a u opštim bolnicama 142.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2745 lica, a nadzor je završen kod 53546.

Opširnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/