COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 27.8.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 589 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 71 лица, од којих је 18 млађе, 39 средње и 14 старије животне доби. Ради се о 34 лица мушког и 37 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, осамнаесторо лица је из Бањалуке, деветоро из Градишке, шесторо из Гацка, петоро из Шипова, по троје из Братунца, Фоче, Требиња и Бијељине, по двоје из Мркоњић Града, Лакташа, Приједора, Источне Илиџе, Козарске Дубице, Лопара и Сокоца, те по једно из Српца, Зворника, Прњавора, Челинца, Трнова, Новог Горажда и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај, код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Лопара.

До сада је у Републици Српској потврђено 7089 случајева вируса корона, а преминуло је 242 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 4179 лицa, а тестирано је 62851.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 256, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 68, а у oпштим болницама 188.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3351 лице, а надзор је завршен код 53813.

Опширније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/