COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 28.8.2020. године у 9.00 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 489 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 79 лицa, од којих је 14 млађе, 47 средње и 18 старије животне доби. Ради се о 39 лица мушког и 40 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шеснаесторо лица је из Бањалуке, једанаесторо из Добоја, осморо из Теслића, седморо из Градишке, по четворо из Лакташа и Дервенте, по троје из Челинца, Рибника, Брода и Бијељине, по двоје из Мркоњић Града, Приједора, Српца, Модриче, Котор Вароши и Шамца, те по једно из Гацка, Братунца, Прњавора, Вукосавља и Милића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцима старије животне доби из Угљевика и Доњег Жабара.

До сада је у Републици Српској потврђено 7168 случајева вируса корона, а преминуло је 244 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 4214 лицa, а тестирано је 63328.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 242, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 65, а у oпштим болницама 177.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3213 лицa, а надзор је завршен код 54141.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/