COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 26.8.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 434 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 73 лица, од којих је 17 млађе, 42 средње и 14 старије животне доби. Ради се о 40 лица мушког и 33 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет деветоро лица је из Бањалуке, четрнаесторо из Теслића, шесторо из Градишке, петоро из Пала, четворо из Бијељине, по троје из Добоја и Модриче, по двоје из Мркоњић Града и Кнежева, те по једно из Котор Вароши, Лакташа, Шамца, Српца и Језера.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о два мушкарца и двије жене старије животне доби из Градишке, Модриче, Шамца и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 7018 случајева вируса корона, а преминуло је 241 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 4144 лицa, а тестирано је 62270.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 244, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 66, а у oпштим болницама 178.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3293 лицa, а надзор је завршен код 53650.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/