“COVID-19” епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 14.6.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 316 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 38 лицa, од којих је 11 млађе, 26 средње и једно старије животне доби. Ради се о 15 мушкараца и 23 жене.


Према мјесту пребивалишта, дванаесторо лица је из Добоја, седморо из Костајнице, по четворо из Бањалуке, Зворника и Угљевика, троје из Модриче, те по једно из Приједора, Котор Вароши, Братунца и Требиња. Највећи број новообољелих су контакти позитивних лица на откривеним мјестима локалне трансмисије вируса у овим општинама.

До сада је у Републици Српској потврђено 1666 случајевa вируса корона, а преминулo је 119 лица код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1149 лица. На” SARS-CoV-2″ тестирано је 32079 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 80, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 25, а у општим болницама 55.

Број лица код којих је тест “SARS-CoV-2” позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 93.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1280 лица, а надзор је завршен код 35277. 

Опширније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/