“COVID-19” eпидемиолошка ситуацијa у Републици Српској и свијету 15.6.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске извршено је тестирање 154 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 14 лицa, од којих је троје млађе, седморо средње и четворо старије животне доби. Ради се о 10 мушкараца и 4 женe.


Према мјесту пребивалишта, четворо лица је из Челинца, по двоје из Добоја и Бањалуке, те по једно из Градишке, Петрова, Дервенте, Модриче, Теслића и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђено 1680 случајевa вируса корона, а преминулo је 119 лица код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1165 лица. На “SARS-CoV-2” тестирано је 32232 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 77, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 23, а у општим болницама 54.

Број лица код којих је тест “SARS-CoV-2” позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 98.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1351 лице, а надзор је завршен код 35366. 

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/