“COVID-19” епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 13.6.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 322 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 21 лица, од којих је шесторо млађе, једанаесторо средње и четворо старије животне доби. Ради се о 12 мушкараца и 9 жена.


Према мјесту пребивалишта четворо лица је из Костајнице, троје из Модриче, по двоје из Добоја, Градишке, Котор Вароши, Бања Луке и Челинца, те по једно из Приједора, Козарске Дубице, Бијељине и Требиња.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о жени старије животне доби из Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђено 1628 случајевa вируса корона, а преминулo је 119 лица код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1135 лица. На “SARS-CoV-2” тестирано је 31784 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 68, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 22, а у општим болницама 46.

Број лица код којих је тест “SARS-CoV-2” позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 97.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1233 лицa, а надзор је завршен код 35276. 

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/