Упозорење на падавине у Херцеговини

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске наредних пар дана се очекују обилне падавине на подручју Хецеговине и југозападним предјелима.

На југу Херцеговине се очекују обилније падавине, од 40 до 60 l/m2, а локално и до 100 l/m2. Вјетар умјерен, на југу на моменте и јак, јужних смјерова. Јутарња температура од 9°C до 15°C, на планинама око °C. Највиша дневна температура ваздуха од 16°C до 22°С, на планинама око 14°C.

У понедјељак (4. 11.): У јутарњим и пријеподневним часовима претежно облачно са кишом и локалним пљусковима праћених грмљавином, а обилније падавине се очекују на југу Херцеговине. Током дана престанак падавина у већини предјела уз сунчане периоде, осим у Херцеховини, гдје ће и даље постојати услови за мјестимичне пљусковe. Јутарња температура од 8°C до 14°C, на планинама око 6°C, највиша дневна температура ваздуха од 15°C до 21°С, на планинама око 13°C.

У уторак (5. 11.): Ујутро и током дана у већини предјела промјенљиво облачно са сунчаним периодима, релативно топло за ово доба године и углавном суво, осим на југу Херцеговине гдје ће бити облачније са условима за повремене пљускове током већег дијела дана. Током вечери и ноћи на сриједу ново јаче наоблачење са кишом и пљусковима. Јутарња температура од 8°C до 14°C, највиша дневна температура ваздуха од 16°C до 22°С, на сјеверу и сјевероистоку и до 24°C.

У сриједу(6. 11.): Претежно облачно са честом појавом кише и мјестимичним пљусковима са грмљавином, интензивнијим у јутарњим и пријеподневним часовима. Најмање падавина се очекује на крајњем сјеверу и сјеверозападу, а највише југу и истоку, гдје се локално очекују обилније падавине. Јутарња температура од 7°C до 13°C, највиша дневна температура ваздуха од 11°C до 18°С.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске апелује на грађане, колективе и надлежне службе да прате прогнозу Хидрометеоролошког завода Републике Српске и поступају у складу са истом.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске прати ситуацију на терену у складу са својим законским обавезама.