Припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске уцествују на обуци оспособљавање за трагање и спасавање из рушевина

Припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске у оквиру пројекта “ЕУ за бољу цивилну заштиту-изградња капацитета и припрема Босне и Херцеговине за механизам цивилне заштите Европске Уније” у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Хрватске и Асоцијације за управљање ризицима “Азур”, учествују у периоду од 03.07.2021. године, до 10.07.2021. године, на обуци “Оспособљавање за трагање и спасавање из рушевина”.


Kроз радни пакет 2 под називом “Обука за интервентне спасилачке јединице” на наведеној обуци присуствује 34 припадника Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.


Осим припадника Републичке управе цивилне заштите Републике Српске обуци присуствују припадници јединице Жандармерије Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
Припдници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске у оквиру истог пројекта прошле седмице завршили су обуку спасавања на води “Rescue 3”.