Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske ucestvuju na obuci osposobljavanje za traganje i spasavanje iz ruševina

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u okviru projekta “EU za bolju civilnu zaštitu-izgradnja kapaciteta i priprema Bosne i Hercegovine za mehanizam civilne zaštite Evropske Unije” u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Hrvatske i Asocijacije za upravljanje rizicima “Azur”, učestvuju u periodu od 03.07.2021. godine, do 10.07.2021. godine, na obuci “Osposobljavanje za traganje i spasavanje iz ruševina”.


Kroz radni paket 2 pod nazivom “Obuka za interventne spasilačke jedinice” na navedenoj obuci prisustvuje 34 pripadnika Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.


Osim pripadnika Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske obuci prisustvuju pripadnici jedinice Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
Pripdnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u okviru istog projekta prošle sedmice završili su obuku spasavanja na vodi “Rescue 3”.