COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 4. 7. 2021. у 9 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Болници Св. Врачеви извршено је тестирање 159 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код једне особе.

Ради се о жени старије животне доби из Источног Новог Сарајева.


У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Требиња.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.358 случајева вируса корона, а преминула је укупно 3.785 особа код којe је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада су се опоравиле 51.394 особе, а тестирано је укупно 285.587 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 42 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 18, а у осталим болницама 24. На респиратору је 9 особа (5 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 4 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 91 особa, а надзор је завршен код 193.497 особа.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.