COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 24.10.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1201 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 582 lica, od kojih je 132 mlađe, 379 srednje i 71 starije životne dobi. Radi se o 320 lica muškog i 262 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, osamdeset dvoje lica je iz Banja Luke, šezdeset troje iz Teslića, pedeset troje iz Bijeljine, pedeset jedno iz Zvornika, četrdesetoro iz Gradiške, dvadeset devetoro iz Istočnog Sarajeva, dvadesetoro iz Prijedora, devetnaestoro iz Istočne Ilidže, po osamnaestoro iz Sokoca i Laktaša, po petnaestoro iz Modriče i Srpca, četrnaestoro iz Foče, po trinaestoro iz Doboja i Pala, dvanaestoro iz Dervente, po osmoro iz Kozarske Dubice, Rogatice, Ugljevika i Čelinca, po sedmoro iz Kneževa, Lopara, Mrkonjić Grada i Novog Grada, šestoro iz Han Pijeska, po petoro iz Bratunca, Prnjavora i Trebinja, troje iz Vlasenice, po dvoje iz Broda, Višegrada, Istočnog Starog Grada, Kotor Varoši, Ribnika, Šamca i Šipova, te po jedno iz Berkovića, Krupe na Uni, Milića, Petrova, Srebrenice, Stanara, Trnova, Čajniča i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškarca i četiri žene srednje i starije životne dobi iz Banja Luke, Mrkonjić Grada, Doboja, Šipova, Bijeljine i Istočne Ilidže.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 13731 slučaj virusa korona, a preminulo je 360 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 7812 lica, a testirano je 95009.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 414, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 170, a u opštim bolnicama 244.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7021 lice, a nadzor je završen kod 66531.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.