НАЈАВА ЗАХЛАЂЕЊА УЗ ФОРМИРАЊЕ СЊЕЖНОГ ПОКРИВАЧА

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске (РХМЗ РС) Српску ће, од недјеље 7. јануара 2024. године, захватити снијег и мраз. На Божић ујутро захлађење. Киша ће почети да пада прво на западу Српске. У вишим предјелима прећи ће у снијег, а током дана, осим на југу, и у осталим крајевима Републике Српске. До краја дана доћи ће до формирања сњежног поркривача од 2 цм на истоку до 10 цм на западу, на планинама на западу до 20 цм.

У понедјељак 8. 1.2024. године прогнозира се хладније вријеме уз даљи пораст снијега. До вечери се очекује висина снијега од 5 до 20 цм, на планинама на западу око 30 цм. Дуваће и умјерен до јак сјеверни вјетар који ће на планинама стварати наносе снијега и вејавице. На крајњем југу Српске не предвиђају се сњежне падавине.

Престанак падавина уз врло хладно вријеме очекује се у уторак 9. 1.2024. године. Врло слаб снијег падаће само понегдје током јутра.

Доћи ће до наглог пада температуре поготово од 8. јануара када ће температура ваздуха и током дана остајати испод нуле. Републичка управа цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) извршава своје законске задатке уз фокус пажње на најављене метеоролошке услове. Молимо и препоручујемо да се боравак на отвореном простору пажљиво планира уз адекватну одјећу. Возачима савјетујемо опрез, а зимским службама желимо успјешан посао.