РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ФОРМИРАНА ТРИ ЦЕНТРА ЗА ПРАЋЕЊЕ СИТУАЦИЈЕ ПОВОДОМ НАЈАВЉЕНИХ ОБИЛНИХ ПАДАВИНА

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске, формирала је три центра- Фоча, Вишеград и Требиње из којих ће се пратити ситуација везана за најављене обилне падавине. Формиран је центар у Вишеграду гдје се налази помоћник директора и главни републички инспектор заштите и спасавања. Формиран је центар у Требињу гдје се налази замјеник директора и републички инспектор. Формиран је центар у Фочи гдје се налази начелник Подручног одјељења Соколац. Републичка управа цивилне заштите у складу са Законом о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама и Планом одбране од поплава, упутила је Инструкцију локалним заједницама да предузму све превентивне мјере у случају одбране од поплава.

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске и менаџмент Управе, свакодневно кроз редовне извјештаје прате ситуацију на терену и у случају потребе Републичка управа цивилне заштите Републике Српске ангажоваће своје тимове да пруже помоћ локалним заједницама на цијелој територији Републике Српске.