Sastanak u Višegradu u sklopu projekta IPA FF

Dana 13.12.2022. godine u Višegradu je, u sklopu Projekta IPA FF (poplave i požari), radni paket 1.1, aktivnost 1.1.4 „Specifične procedure za izradu Plana upravljanja rizikom od poplava i usklađivanje istog sa Planom upravljanja riječnim slivom“, održan sastanak u prostorijama Opštine Višegrad sa načelnikom Opštine Višegrad i članovima konzorcijuma iz Odsjeka za civilnu zaštitu Italije.

Sastanku su, osim predstavnika Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, prisustvovali i predstavnici Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, Federalne uprave civilne zaštite, Ministarstva bezbjednosti i drugih institucija nadležnih za ovu oblast na nivou kantona i opština.

Nakon sastanka izvršen je obilazak potencijalnih rizičnih lokacija u Višegradu i održana kratka prezentacija o efikasnim mehanizmima za izradu Plana upravljanja rizikom od poplava i usklađivanja istog sa Planom upravljanja riječnim slivom koji su rezultat tri subregionalne radionice i analize pilot slučajeva i vođena je diskusija svih učesnika o primjenjivosti ovih mehanizama kod nas.