Састанак у Вишеграду у склопу пројекта IPA FF

Дана 13.12.2022. године у Вишеграду је, у склопу Пројекта IPA FF (поплаве и пожари), радни пакет 1.1, активност 1.1.4 „Специфичне процедуре за израду Плана управљања ризиком од поплава и усклађивање истог са Планом управљања ријечним сливом“, одржан састанак у просторијама Општине Вишеград са начелником Општине Вишеград и члановима конзорцијума из Одсјека за цивилну заштиту Италије.

Састанку су, осим представника Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, присуствовали и представници Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске, Федералне управе цивилне заштите, Министарства безбједности и других институција надлежних за ову област на нивоу кантона и општина.

Након састанка извршен је обилазак потенцијалних ризичних локација у Вишеграду и одржана кратка презентација о ефикасним механизмима за израду Плана управљања ризиком од поплава и усклађивања истог са Планом управљања ријечним сливом који су резултат три субрегионалне радионице и анализе пилот случајева и вођена је дискусија свих учесника о примјењивости ових механизама код нас.