COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 9. 8.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 384 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 202 lica, od kojih je 26 mlađe, 118 srednje i 58 starije životne dobi. Radi se o devedeset troje lica muškog i stotinu devetoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, pedeset troje lica je iz Banja Luke, tridesetoro iz Bijeljine, dvadeset šestoro iz Trebinja, jedanaestoro iz Kneževa, po devetoro iz Doboja i Čelinca, osmoro iz Broda, sedmoro iz Ugljevika, po šestoro iz Prnjavora i Šamca, po petoro iz Modriče i Čajniča, po četvoro iz Foče i Šipova, troje iz Dervente, po dvoje iz Laktaša, Lopara, Srpca i Teslića, te po jedno iz Berkovića, Bileće, Gacka, Zvornika, Kotor Varoši, Oštre Luke, Prijedora i Stanara.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškarca i dvije žene, srednje i starije životne dobi, iz Banja Luke, Čelinca, Kneževa, Foče i Kozarske Dubice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 116090 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6442 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 434241 lice.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 161, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 64, a u ostalim bolnicama 97. Na respiratoru je desetoro lica (sedmoro u UKC-u Republike Srpske, troje u JZU “Bolnici Gradiška”).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.