COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 9. 8.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 384 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 202 лица, од којих је 26 млађе, 118 средње и 58 старије животне доби. Ради се о деведесет троје лица мушког и стотину деветоро женског пола.


Према мјесту пребивалишта, педесет троје лица је из Бања Луке, тридесеторо из Бијељине, двадесет шесторо из Требиња, једанаесторо из Кнежева, по деветоро из Добоја и Челинца, осморо из Брода, седморо из Угљевика, по шесторо из Прњавора и Шамца, по петоро из Модриче и Чајнича, по четворо из Фоче и Шипова, троје из Дервенте, по двоје из Лакташа, Лопара, Српца и Теслића, те по једно из Берковића, Билеће, Гацка, Зворника, Котор Вароши, Оштре Луке, Приједора и Станара.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је пет смртних случајева. Ради се о три мушкарца и двије жене, средње и старије животне доби, из Бања Луке, Челинца, Кнежева, Фоче и Козарске Дубице.

До сада је у Републици Српској потврђенo 116090 случajева вируса корона, а преминуло је 6442 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 434241 лице.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 161, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 64, а у осталим болницама 97. На респиратору је десеторо лица (седморо у УКЦ-у Републике Српске, троје у ЈЗУ “Болници Градишка”).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.