COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 8. 8.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 473 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 197 lica. Radi se o devedeset jednom licu muškog i stotinu šestoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, 5. 8.2022. godine, prijavljeno je četrdeset petoro lica iz Banja Luke, dvadeset jedno iz Trebinja, devetnaestoro iz Bijeljine, po šestoro iz Zvornika i Ugljevika, četvoro iz Čelinca, troje iz Foče, po dvoje iz Bratunca, Dervente, Novog Gražda, Pala, Petrova, Rudog i Teslića, po jedno iz Višegrada, Doboja, Kozarske Dubice, Kotor Varoši, Ljubinja, Nevesinja, Prijedora, Srebrenice i Šamca.

Dana 6. i  7. 8.2022. godine prijavljeno je dvadeset osmoro lica iz Banja Luke, jedanaestoro iz Bijeljine, šestoro iz Zvornika, petoro iz Prnjavora, četvoro iz Laktaša, po dvoje iz Gradiške i Čelinca, po jedno iz Bratunca, Istočne Ilidže, Kneževa, Kostajnice, Mrkonjić Grada, Osmaka, Pala, Petrovca, Prijedora, Han Pijeska, Šekovića i Šipova.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je trinaest smrtnih slučajeva. Radi se o osam žena i pet muškaraca, srednje i starije životne dobi, iz Banja Luke (četvoro lica), Modriče (dvoje lica), Teslića (dvoje lica), Trebinja (dvoje lica), Čelinca, Prijedora i Rudog.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 115888 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6437 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 433857 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 144, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 66, a u ostalim bolnicama 78. Na respiratoru je 10 lica, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske sedmoro, a u ostalim bolnicama troje.

Detaljnije za 5. 8.2022. pročitajte ovdje.

Detaljnije za 6. i 7. 8.2022. pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.