COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 5. 8.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 284 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 163 лица, од којих је 36 млађе, 70 средње и 57 старије животне доби. Ради се о седамдесет троје лица мушког и деведесеторо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, педесет осморо лица је из Бања Луке, двадесет петоро из Бијељине, двадесеторо из Требиња, дванаесторо из Градишке, петоро из Братунца, по четворо из Вишеграда, Мркоњић Града, Прњавора и Шековића, по троје из Зворника, Новог Горажда и Српца, по двоје из Добоја, Лакташа и Угљевика, по једно из Гацка, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Костајнице, Котор Вароши, Милића, Пала, Приједора, Рудог, Фоче, Чајнича и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу, старије животне доби, из Шипова.

До сада је у Републици Српској потврђен 115691 случaj вируса корона, а преминуло је 6424 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 433384 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 147, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 74, а у осталим болницама 73. На респиратору је петоро лица (УКЦ Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.