COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 5. 8.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 284 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 163 lica, od kojih je 36 mlađe, 70 srednje i 57 starije životne dobi. Radi se o sedamdeset troje lica muškog i devedesetoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, pedeset osmoro lica je iz Banja Luke, dvadeset petoro iz Bijeljine, dvadesetoro iz Trebinja, dvanaestoro iz Gradiške, petoro iz Bratunca, po četvoro iz Višegrada, Mrkonjić Grada, Prnjavora i Šekovića, po troje iz Zvornika, Novog Goražda i Srpca, po dvoje iz Doboja, Laktaša i Ugljevika, po jedno iz Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kostajnice, Kotor Varoši, Milića, Pala, Prijedora, Rudog, Foče, Čajniča i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu, starije životne dobi, iz Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 115691 slučaj virusa korona, a preminulo je 6424 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 433384 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 147, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 74, a u ostalim bolnicama 73. Na respiratoru je petoro lica (UKC Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.