COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 3. 8.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 273 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 137 lica, od kojih je 19 mlađe, 85 srednje i 33 starije životne dobi. Radi se o pedeset sedmoro lica muškog i osamdesetoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šezdeset dvoje lica je iz Banja Luke, dvadeset troje iz Bijeljine, devetoro iz Srpca, sedmoro iz Ugljevika, petoro iz Zvornika, po četvoro iz Foče i Šamca, troje iz Novog Goražda, po dvoje iz Gradiške, Kneževa, Modriče, Mrkonjić Grada i Prnjavora, te po jedno iz Broda, Dervente, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Laktaša, Lopara, Pelagićeva, Čajniča i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja. Radi se o četiri muškarca, srednje i starije životne dobi, iz Banja Luke, Gradiške, Istočne Ilidže i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 115378 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6420 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 432810 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 143, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 71, a u ostalim bolnicama 72. Na respiratoru je četvoro lica (UKC Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.