COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 3. 8.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 273 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 137 лица, од којих је 19 млађе, 85 средње и 33 старије животне доби. Ради се о педесет седморо лица мушког и осамдесеторо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет двоје лица је из Бања Луке, двадесет троје из Бијељине, деветоро из Српца, седморо из Угљевика, петоро из Зворника, по четворо из Фоче и Шамца, троје из Новог Горажда, по двоје из Градишке, Кнежева, Модриче, Мркоњић Града и Прњавора, те по једно из Брода, Дервенте, Добоја, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Лакташа, Лопара, Пелагићева, Чајнича и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су четири смртна случаја. Ради се о четири мушкарца, средње и старије животне доби, из Бања Луке, Градишке, Источне Илиџе и Вишеграда.

До сада је у Републици Српској потврђенo 115378 случajева вируса корона, а преминулo је 6420 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo је 432810 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 143, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 71, а у осталим болницама 72. На респиратору је четворо лица (УКЦ Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.