COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 25. 7.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 444 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 230 lica. Radi se o stotinu desetoro lica muškog i stotinu dvadesetoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, 22. 7.2022. godine, prijavljeno je sedamdeset osmoro lica iz Banja Luke, četrnaestoro iz Bijeljine, devetoro iz Trebinja, po šestoro iz Prijedora i Foče, po petoro iz Laktaša, Prnjavora i Čelinca, po četvoro iz Višegrada i Gacka, troje iz Modriče, po dvoje iz Doboja, Zvornika i Ugljevika, te po jedno iz Gradiške, Dervente, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kalinovika, Milića, Novog Grada, Novog Goražda, Stanara i Šekovića.

23. i 24. 7.2022. godine prijavljeno je četrdeset devotoro lica iz Banja Luke, petoro iz Laktaša, četvoro iz Kneževa, troje iz Gradiške, dvoje iz Kotor Varoši, te po jedno iz Zvornika, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Prijedora, Trebinja, Čelinca i Šekovića.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 23. 7.2022. prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o ženi, starije životne dobi, iz Banja Luke.

24. 7.2022. godine, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcu i ženi, starije životne dobi, iz Prnjavora i Novog Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 114101 slučaj virusa korona, a preminulo je 6402 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 430452 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 95, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 51, a u ostalim bolnicama 44. Na respiratoru je četvoro lica (UKC Republike Srpske).

Detaljnije za 22. 7.2022. pročitajte ovdje.

Detaljnije za 23. i 24. 7.2022. pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.