COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 25. 7.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa три дана, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 444 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 230 лица. Ради се о стотину десеторо лица мушког и стотину двадесеторо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, 22. 7.2022. године, пријављенo је седамдесет осморо лица из Бања Луке, четрнаесторо из Бијељине, деветоро из Требиња, по шесторо из Приједора и Фоче, по петоро из Лакташа, Прњавора и Челинца, по четворо из Вишеграда и Гацка, троје из Модриче, по двоје из Добоја, Зворника и Угљевика, те по једно из Градишке, Дервенте, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Калиновика, Милића, Новог Града, Новог Горажда, Станара и Шековића.

23. и 24. 7.2022. године пријављено је четрдесет девоторо лица из Бања Луке, петоро из Лакташа, четворо из Кнежева, троје из Градишке, двоје из Котор Вароши, те по једно из Зворника, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Лопара, Модриче, Мркоњић Града, Новог Града, Приједора, Требиња, Челинца и Шековића.

Институту за јавно здравство Републике Српске 23. 7.2022. пријављен је један смртни случај. Ради се о жени, старије животне доби, из Бања Луке.

24. 7.2022. године, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о мушкарцу и жени, старије животне доби, из Прњавора и Новог Града.

До сада је у Републици Српској потврђен 114101 случај вируса корона, а преминуло је 6402 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 430452 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 95, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 51, а у осталим болницама 44. На респиратору је четворо лица (УКЦ Републике Српске).

Детаљније за 22. 7.2022. прочитајте овдје.

Детаљније за 23. и 24. 7.2022. прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.