COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 13. 5.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 78 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod devetoro lica, od kojih je dvoje mlađe, šestoro srednje i jedno starije životne dobi. Radi se o četvoro lica muškog i petoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, četvoro lica je iz Banja Luke, troje iz Krupe na Uni, te po jedno iz Bratunca i Novog Grada.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcima starije životne dobi, iz Doboja i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 112150 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6368 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 423330 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 20, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 11, a u ostalim bolnicama 9. Na respiratoru je dvoje lica (u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.