COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 13. 5.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 78 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код деветоро лица, од којих је двоје млађе, шесторо средње и једно старије животне доби. Ради се о четворо лица мушког и петоро женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четворо лица је из Бања Луке, троје из Крупе на Уни, те по једно из Братунца и Новог Града.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о мушкарцима старије животне доби, из Добоја и Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђено 112150 случajева вируса корона, а преминулo је 6368 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 423330 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 20, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 11, а у осталим болницама 9. На респиратору је двоје лица (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.